tisdag 9 december 2014

Ja tuomari nukahti


Valokuvauksen jälkeen siirryttiin tuomarin kera tietokoneelle kuvia siirtämään. Tuomari seurasi kiinnostuneena tapahtumia tietokoneen takaa kunnioittavasti (koska näppäimistölle oli pääsy kielletty - tuomariltakin).


Eikä aikaakaan, tapahtumien yksitoikkoisuus sai tuomarimme pitkäkseen ja nopeasti hän vaipui uneen jättäen tuomaroinnin toiseen kertaan.


Kaupunkireissulla joulutonttu oli niin suopea meikäläiselle, että kysyi, oliko se maalausteline siinä listassa, vai mikä se oli. Myönsin nopeasti näin olevan. Tontun verstaassa, (alan liikkeessä) oli vielä jäljellä toinen niistä, joita siellä oli kaksi ennen (vaikka verstaan apulainen sanoi sitten, että se olikin jokin tyhjä laatikko siellä kellarissa.) Siis yksi ainoa, ja minä sain sitten sen omaksi joululahjakseni.
Mikä ihanuus, mikä autuus! (Ylempi kuva salamalla, alempi ilman, siitä tummuusero) Näkyy yksi aloitettu työkin jo telineellä.
Nyt pystyn näkemään isommankin kuvan oikeissa mittasuhteissaan.
Pitänee raivata tilaa sille enemmän.
Ja hakea varastosta oma pöytä maalaustillbehöreille.
Missähän välissä ehtisin niitä laatikoita (jouluruokia) sitten tekemään. Voi että, stressi painaa päälle!

10 kommentarer:

 1. Tuo onkin hyvä malli, se toinen kolmijalka on ihan rempula. Tuottelias maalari siellä, hienoa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin on tosi, että kolmijalka sopii vain ulkokäyttöön. Tämä seisoo tukevasti lattialla. Se olikin ainoa joululahjatoiveeni ja sain sen!! Tuottelias, kun tuota intoa riittää. Ei ole pelkästään ajasta kiinni, kuten aiemmin sanoin, vaan se on kiinni siitä innoituksesta! Kiitos,Markka, kun poikkesit!

   Radera
 2. Ihana teline ja siinä on mukava työskennellä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. On niin ihana että ihan uskomatonta! Vihdoinkin sain sen! Siinä on mukava työskennellä, kuten sanoit, näkee kokonaisuuden paljon paremmin kuin pöydällä työstäessä. Kiitos Sirkkis kommentoinnistasi!

   Radera
 3. Kivan näköinen kissakaveri ja maalausteline onkin hyvää tukevaa mallia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onhan ihan mukiinmenevä ja niin niin ystävällinen ja hyvänäpitämisen kipeä! Tosi tukeva on, kestää minun kovan käsittelyni kaatumatta tai notkumatta! Kiitos Anja käynnistä ja kommentista!

   Radera
 4. Ihana kissa! Maalausteline joululahjaksi! Tosi kiva lahja! En ole pitkiin aikoihin jaksanut käydä ystävieni blogeja kommentoimassa. On ollut jotenkin niin rasittavaa, että aika on vain hurahtanut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. On se kiva lahja todellakin!! Sama minulla, Marja-Leena, aika menee ahkeroidessa ja kuvien lataamisessa ym. En kerta kaikkiaan ole ehtinyt ja jaksanut käydä lukemassa blogeja. Tämä istuminenkin rasittaa hirveästi. Mutta kiitos käynnistä ja tavataan taas, kun ehditään!

   Radera
 5. Onnea onnistuneen lahjan vuoksi. Maalausteline on ihan korvaamaton, koska muuten on vaikea nähdä työtä kauempaa ja akryyli- ja öljyväreillä on hyvä maalata telineessä. Joskus maalaan jopa vesiväreillä siinä, jos en käytä vettä oikein paljoa. Piirrän ja suunnittelen ainakin, niin suhteet tulevat oikein.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Uuna! Asia on juuri niin kuin sanot, Jo isompia kasvokuvia tehdessä huomaa, kuinka vaikea on nähdä oikeat suhteet, jos kuva on pöydällä ja itse katsoo sitä istuen. Vielä tärkeämpää vähän isommissa töissä. Olen ikionnellinen siitä. Se on niin tukeva, että pysyy pystyssä, vaikka minä vähän innostuisinkin...(jolloin käsittely saattaa olla voimallistakin)

   Radera