onsdag 3 juli 2013

Valokuvaamistekniikkaa Fototeknik

Ajattelin valokuvata uudelleen tämän piirustuksen. Edelliset kuvat olin ottanut sisätiloissa, joten niistä tuli himmeitä. Tämän otin ulkona, kylläkin varjoisella terassilla, mutta tuli siitä selvempi kuitenkin kuin edellinen otos.  Ei siis  riitä, että on jonkinlainen teos tehtynä, vaan on vielä saatava siitä kunnollinen valokuvakin otettua. Ehkä suorassa auringonpaisteessa tulisi vielä parempi kuva... Kokeilen sitä toiste.Olisi tietysti hyvä olla kamera erilaisin maustein, mutta minulta ne mausteet vielä puuttuvat. Mutta on kuitenkin  hienoa digitaalikameralla napsia kuvia ja siirtää ne tietokoneelle suoraan, ei tarvitse enää filmiä kehitellä eikä kuvia odotella. Jotain hyvää nykyajassakin.
Fotograferade den här bilden på nytt ute, visserligen på en skuggande terrass, men den blev bättre än den i förra inlägget, som var tagen inne och blev lite diffusare. Det räcker inte att man har ett verk färdigt, man måste kunna ta en bra bild på det också!

2 kommentarer:

  1. Valoisalla ilmalla varjossa on paras kuvata. Aurinko tekee liiankin jyrkkiä varjoja. Tämä on hyvä kuva, nyt kaikki piirroksen hienoudet tulevat esiin.

    Kyllä oli vaikeaa aikoinaan, kun voi ottaa vain pari kuvaa ja sitten nekin olivat vinossa. Nyt voi sentään oikaista kuvan, tarkentaa ja tosiaan lisätä valoa tai varjoa - ja ennen kaikkea niin näkee heti, onko kuva tyydyttävä vai pitääkö yrittää uudestaan.

    SvaraRadera