torsdag 12 juli 2012

Pitkästä aikaa kurssilla


Perinteitä omaava Oriveden Opisto lunasti taas lupauksensa hienosta taideviikosta. Päivät olivat täynnä ohjelmaa. Aamukahdeksasta iltakuuteen. Päivä alkoi aamiaisella, jatkui sitten oppitunneilla yhdeksästä kahteentoista. Lounas kahdestatoista yhteen. Oppitunteja. Kahvi puoli kolmesta kolmeen. Ja oppitunteja kolmesta viiteen, kunnes oli päivällisen vuoro. Ruokasali oli täyteen pakattu ruoka-aikoina, lisäksi saattoi istua terassilla syömässä. Monet jatkoivat maalaamistaan vielä illan tunteina, itse en jaksanut enää, vaan otin illat vapaiksi.


Tämä puu kasvaa piha-alueella. Kyljessä lappu: ei saa kiivetä. Oksat ovat tuettuja. Se on vanha puu.Suihkulähde viihdyttää ilta-auringossa istujia.
Puistoa Opiston alapuolella.Tässä rakennuksessa oli ateljeemme. Opettajamme ZsuZsa DemeterKoska oli kysymys muotokuvamaalauksesta, aloitettiin anatomiasta. Pään luusto ja lihakset käytiin lävitse ensiksi. Siitä sitten jatkettiin päivittäin kahdeksan päivän ajan. Uusia materiaaleja ja työtapoja opittiin.
Illalla jalat olivat tunnottomia päivän seisomisesta.
Tämä tällä kertaa, jatkan  toiste.
.

4 kommentarer:

 1. Mukavalta näyttää opiskelupaikka ja onpas siellä ollutkin tiivis aikataulu, eipä ihme että iltaisin lepo jo ollut tarpeen. Tuollainen taideviikko olisi niin mukava joskus kokea itselläkin, ehkäpä vielä... Jospa täällä tuotoksiakin nähdään muotokuvamaalauksestasi :)

  SvaraRadera
 2. Anja,
  Opiskelupaikka on aivan mahtava! Mutta tiiviin ohjelman takia todella voimille käyvä viikko. Suosittelen kyllä tuollaista taideviikkoa, siitä elää pitkään jälkeenpäin.- Ehkäpä... Sulattelen ensin vaikutelmia.

  SvaraRadera
 3. Laitan tähän linkin blogistani. Sopiihan?

  SvaraRadera