onsdag 28 september 2011

Upea laulaja En ypperlig sångerska

Satuin näkemään tv:stä Teema-kanavalta ohjelman laulaja Anneli Sarista. Hänhän aloitti uransa jo 60-luvulla näyttävästi niin iskelmätähtenä kuin erityisesti mustalaislaulujen tulkitsijana. Koskettavaa kuulla, kuinka hän neljätoistavuotiaana matkasi Fazerin musiikkitaloon, tapasi Toivo Kärjen, lauloi hänelle ja sai Kärjen siunauksen. Anneli Sari kertoi, että hänellä taisi olla kumisaappaat taikka tennarit jalassa silloin. Jaakko Salo oli juuri aiemmin kieltäytynyt ottamasta häntä laulajaksi talliinsa hänen nuoruutensa takia. AS kertoi nauraen olleensa siitä hyvin närkästynyt Salolle ja arveli näillä olleen jälkeenpäin hyvin hauskaa hänen kustannuksellaan. Sari esiintyi sitten mm Hortto Kaalo -mustalaisyhtyeen kanssa. Sitten, (paitsi että minä muutin maasta, myös ) Annelin ympärillä tuntui hiljenneen. Kuului vain huhuja, että hän on muuttanut Ranskaan ja asuu  ja työskentelee siellä.  Onhan hän välillä käynyt Suomessa ja pitänyt yhteyttä tänne. Nyt hän oli suostunut lähtemään mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Odotan sitä innolla sunnuntaina.
Tästä videoklipistä voit kuulla Anneli Sarin laulavan
http://youtu.be/KAFB04dMfv4
Anneli oli luonnonlahjakkuus, joka hurmasi kaikki ja tekee sen vieläkin nöyrällä, tinkimättömällä ja myös itsetietoisella olemuksellaan. Hän on todella tähti. Ja kaikki kai tietävät Amadeus Lundbergin, nuoren lahjakkaan tangokuninkaan, jonka täti (muistaakseni) Anneli on.
Olen ottanut videoklipit YouTubesta, joten ne ovat luotettavia.  Ajattelin ottaa mukaan myös kun Anneli Sari kertoo tunnelmistaan aivan Tanssii tähtien kanssa -harjoitusten alussa vierellään tanssinopettajansa Marko Keränen, mutta eipä onnistunut, joten jää toiseen kertaan.
http://youtu.be/kJVVUJjmWCM
No nyt toivottavasti onnistui!

2 kommentarer:

  1. Minä pidän todella paljon mustalais musiikista, en niinkään Anneli sarista, vaan aidosta mustalais musiikista ja tietenkin laulaen.

    SvaraRadera
  2. Mustalaismusiikki on kiehtovaa. Anneli ja muut ovat tehneet siitä tietoisesti "salonkikelpoista".
    Kiitos kommentistasi Pepita! Seurataanko, kuinka tanssiohjelma sujuu!

    SvaraRadera