fredag 11 februari 2011

Seikkailulla På äventyr

Seikkailulla kahdessakin mielessä. Nimittäin olin eilen illalla maalauskurssillani, kuten tavallisesti. En kuunnellut säätiedotuksia sen kummemmin, vaan lähdin matkaan huolimatta alkavasta lumisateesta ja yltyvästä tuulesta. Jätin ulkovalot palamaan, että olisi mukavampi palata yöllä pimeässä. Näiden kolmen tunnin aikana tuuli oli vain yltynyt, samoin lumisade, joten takaisin lämpimään kotiin yritellessäni, en päässytkään omalle sisäänajotielleni , joka oli muuttunut tasaiseksi kinostukseksi. Siispä soittamaan auraajaa paikalle kello kymmenen illalla, ehkä se oli vasta puoli kymmenen. Hän lupasi tulla puolen tunnin kuluessa. Sanoin kahlaavani kotiin ja jättäväni auton odottamaan auraa. Niinpä puskin pimeään koillistuulen piiskatessa lunta korvilleni. Jalkatuntumalla löysin tienpaikan ja niin rämmin pari sataa metriä pihalleni, jossa valot loistivat kutsuvasti ja kissa oli oven sisäpuolella vastaanottamassa lumista tulijaa. Polviani myöten märkänä vaihdoin vaatteet ja asetuin sohvalle Beckiä katsomaan. Puoli kahdeltatoista aura sitten tuli ja kipitin kiiresti sen perässä isolle tielle hakemaan jo paikalleen jäätyneen kulkupelini myös kotitanhualle.

Alltså på äventyr i två meningar. Först var det vädret som gjorde att kurstrippen blev ett äventyr! Det snöade, det blåste hårt, snön bara yrde runt, halt var det också. Och det hände för mig nu första gången att jag var tvungen att ringa efter plogaren för att komma hem på kvällen. Han lovade komma inom en halvtimme. Jag tog det förstås med en nypa salt och sade, att jag skall vada igenom drivorna hem och hämta bilen sen när plogen har varit här. Och det gjorde jag och bra var det, för han kom först efter ett par timmar halv tolv tiden på natten. Men han kom och jag fick hem bilen.

Kurssilla oli myös seikkailua, sillä meidän oli määrä  käyttää akryylivärejä mallinmaalauksessa. Ensin krokipiirustusta, jonka jälkeen saimme maalata jonkin näistä piirustuksista akryyliväreillä. Maalaaminen on osaltani jäänyt aika vähäiseksi viime vuosina. Akryylivärejä en juuri ole käyttänyt, joten aika outo tilanne kaikkiaan. Mutta rohkea rokan syöpi, pensseli käteen vaan ja sutimaan. Ja sehän oli hauskaa! Oikein innostuin leikkimään! Ja sen on jo jotain.

På själva kursen var det äventyrligt också, för vi skulle måla med akrylfärger vilket för mig är ganska nytt och ovant. Men roligt var det och jag lekte av hjärtans lust!
Jos haluatte, saatte nähdä leikkimisen tulokset tässä.
Vill ni så kan ni se resultaten av lekandet här:

Lopuksi vielä vähän tarkemmin tehty tutkielma.
Till slut ännu en litet noggrannare studie.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar